Играчка с плашещ външен вид  стана хит на пазара, а 

...
Играчка с плашещ външен вид  стана хит на пазара, а 
Коментари Харесай

Страшна кукла стана хит сред децата. Но как им влияе?

Играчка с плашещ външен вид  стана шлагер на пазара, а  от ден на ден деца желаят да я имат. Притеснени родители алармират за друго.

Куклата е основана по героиня от нашумяла видеоигра на ужасите. Става известна в обществените мрежи Tik Tok и YouTube с видеа, правени от потребителите с милиони гледания.

Манията по играчките стига и у нас, а по модата се увличат деца от всички възрасти, само че желанията на дребните деца да я имат тормози родителите.

" Децата са гъби и попиват и възприемат всичко, което гравитира към тях. Страшните неща ги вършат несамостоятелни и извънредно внимателни. Отказват да излизат от вкъщи, да остават сами, да отиват до тоалетната, да се изкъпят. Децата в предучилищна и децата в начално учебна възраст

демонстрират извънреден интерес, тъй като тя е страховито-симпатична за тях ", съобщи психологът и терапевт Доника Боримечкова.

Ивелина Великова е родител на 6-годишната Божидара, която също като други деца харесва играчката.

„ В началото не го познавах този Хъги Уъги. Повечето неща, които по-късно научих, бяха неприятни, само че намерихме един малко приветлив Хъги Уъги и го взехме “, описа тя пред bTV.

 

„ Самата играчка като играчка не е рискова. Опасна е около наличието, което върви дружно с нея. Има едни страховити песнички, които се пеят, които плашат децата “, съобщи Доника Боримечкова.

„ Каквото и да излезе на пазара, децата се зарибяват. Дали ще е Хъги Уъги или нещо друго на мода, децата се зарибяват. Вече по какъв начин ще се показа на неприятен – добър воин, това е може би от YouTube, което се гледа повече от малките екрани от децата от родителите, които може би не ги лимитират до къде стигат и те си гледат такива неща “, сподели Ивелина Николова.

Тук идва и ролята на родителя, който управлява сърфирането на децата в интернет.

„ В момента съм я лимитирала дотам, че тя гледа на таблет, който е със заложена възраст да не може да гледа нещо, което е над нейната възраст “, сподели родителят.

Ако въпреки всичко неуместно наличие доближи до вашите деца, специалистите поучават: „ Ако се случи тъй че дете да е обезпокоеното и уплашено от наличието и от играчката, това е един от положителните способи родителите и възрастните към него да оказват помощ и да поддържат, просто да измислят завършек на това зло, на това ужасно, да му намерят мястото и да го затворят. “

Важно е децата да схванат, че чудовищата не съществуват, а връзката е най-хубавото решение за справяне с тях.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР